Beauty Foot and Skin | Wat doet de (medisch) pedicure?
Wat doet de (medisch) pedicure?
Wat doet de (medisch) pedicure?
19758
page-template-default,page,page-id-19758,theme-nouveau,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Wat doet de (medisch) pedicure?

Wat is een (medisch) pedicure?

De medische pedicures en pedicures met een diabetische en/of reumatisch aantekening staan voor de verzorging van uw voet.  Zij zorgen ervoor dat uw voeten periodiek verzorgd worden om huid- en nagelaandoeningen tijdig te voorkomen. Ik als Medisch pedicure sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Pedicures van ProCERT en zijn aangesloten bij ProVoet.
Pedicure met diabetische en/of reumatische aantekening
De pedicure met een aantekening diabetische voet en/of reumatische voet hebben naast de basisopleiding een cursus gevolgd in het behandelen en verzorgen van de diabetische en/of reumatische voet.
Wij  hebben een specialisatie in het geven van een voetbehandeling bij diabetici en/of reumapatiënten.Medisch pedicure
De medisch pedicures hebben naast de basisopleiding de studie ‘medisch pedicure’ doorlopen.
Naast het behandelen van de diabeteische en/of reumatische voet mogen zij alle soorten risicovoeten behandelen. De zogenaamde risicovoeten kunnen onder andere ontstaan zijn ten gevolge van diabetes, reuma, hart- en vaatziektes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. De (medisch) pedicure is speciaal opgeleid voor de behandeling van deze doelgroepen. Zij heeft de beschikking over specialistische technieken (antidruktechnieken doormiddel van vilt, nagelregulatie doormiddel van het plaatsen van nagelbeugels, nagelreparatie) waarmee zij complexere voet- en nagelproblematiek kan behandelen. Een medisch pedicure is daardoor breder opgeleid dan de pedicure met een aantekening.
De medisch pedicures werken nauw samen met de podotherapeuten en andere disciplines. Bij ernstige klachten of specifieke medische aandoeningen, zal uw pedicure u dan ook gericht doorverwijzen naar een podotherapeut of huisarts.

Wat doet de (medisch) pedicure?

Een Medisch pedicure verzorgt de voeten van mensen met alledaagse voetproblemen. Voorafgaand aan een behandeling, neemt zij de anamnese af, voert zij een voetonderzoek uit en maakt zo nodig voetafdrukken van uw te behandelen voeten. De medisch pedicure kan onder meer adviseren ten aanzien van schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging. In een standaard behandeling verzorgt uw pedicure uw nagels en de nagelomgeving, verwijdert eelt en indien aanwezig likdoorns. Indien nodig behandeld de pedicure ingegroeide teennagels, verzorgt verdikte- en schimmelnagels en behandeld kloven. Hiervoor wordt handmatig en machinaal instrumentarium gebruikt.

Een medisch pedicure kan u verder helpen met klachten als gevolg van huidaandoeningen. Voor de volgende behandelingen kan de  medisch pedicure een uitkomst zijn;
  • Voetverzorging bij uw diabetische voet.
  • Voetverzorging bij uw reumatische voet.
  • Verwijderen van eelt op uw voeten en uw tenen.
  • Verwijderen van likdoorns op uw voeten en uw tenen.
  • Nagelbehandelingen voor uw nagels die schimmel of kalk bevatten of nagels die pijnlijk, blauw of ingegroeid zijn.
  • Adviezen met betrekking tot voetverzorging bij bijvoorbeeld zweetvoeten.
  • Om voetproblemen tijdig op te sporen.