Beauty Foot and Skin | Huidonevenheden verwijderen
Huidonevenheden verwijderen
Huidonevenheden verwijderen
19655
page-template-default,page,page-id-19655,theme-nouveau,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Huid met pigmentvlekken

Pigmentvlekken:

 

Pigmentvlekken in de huid kunnen ontsierend zijn. De kleur van de huid en de diepte waarop het extra pigment is aangemaakt, bepalen de kleur van de pigmentvlekken. Hoe dieper in de huid, hoe donkerder de vlekken. Bij een donkere huid kunnen de pigmentvlekken zelfs donkerbruin tot -grijs verkleuren.

Hoe ontstaat het?

Voor het ontstaan van pigmentvlekken zijn verschillende oorzaken:
Ontsteking
De huid kan donkerder worden na een ontsteking in de huid, bijvoorbeeld door acne. Dit wordt post-inflammatoire hyperpigmentatie genoemd.

Hormonen
Door hormoonveranderingen tijdens de zwangerschap kan een zogenaamd zwangerschapsmasker (melasma) ontstaan. Meestal verdwijnt het melasma enkele maanden na de zwangerschap.

Medicijnen
Het gebruik van de pil kan een melasma tot gevolg hebben. Een melasma, veroorzaakt door de pil, blijft vaak na het stoppen met de pil zichtbaar.

Ouder worden de huid
Pigmentvlekken bij de ouderwordende huid (ouderdomsvlek, levervlek) ontstaan door de hoeveelheid zonlicht waaraan de huid in het leven is blootgesteld.

Ziekten
Er zijn verschillende ziekten van de huid waarbij pigmentvlekken een rol spelen.
Pigmentvlekken kunnen ook zonder duidelijke oorzaak ontstaan.
Donkere huidtypen zijn gevoeliger voor het ontstaan van pigmentvlekken dan lichte huidtypen.

Hoe kan het behandeld worden?

Wat de oorzaak ook is, pigmentvlekken kunnen behoorlijk storend zijn. In onze praktijk kunnen we u helpen met, huidverzorgingsadvies . Oppervlakkige pigmentvlekken kunnen ook met ,shave excisie,of met peelings behandeld worden. Welke behandeling in uw geval raadzaam is, bepalen we na een onderzoek van uw huid.

Een paar adviezen:

  • Vermijd zonlicht op de gepigmenteerde vlekken. Goede zonbescherming voorkomt uitbreiding en het verder donker verkleuren van de pigmentvlekken. Gebruik een zonnebrandcrème met factor 40 op de pigmentvlekken.
  • Voorkom ontstekingen. Het is verstandig om bij actieve acne eerst acnetherapie te ondergaan om ontstekingen te beperken. Dat verkleint het risico op pigmentvlekken