Beauty Foot and Skin | Huidverbetering
Huidverbetering
Huidverbetering
19665
page-template-default,page,page-id-19665,theme-nouveau,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Droge huid

Droge huid:

Onze huid heeft een belangrijke functie voor ons lichaam. Is de huid te droog geworden, dan kan hij zijn werk niet meer zo goed doen. Bovendien kan de huid trekkerig aan gaan voelen en snel geïrriteerd raken. De huid wordt rood en gaat schilferen. Er kunnen zelfs kleine kloofjes in de huid ontstaan. Goed om daar wat aan te doen.

De huid beschermt het lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het werkt als een soort schild tegen zonlicht, schadelijke stoffen, bacteriën en schimmels. Daarnaast helpt de huid bij de regulatie van de lichaamstemperatuur en kan het signalen zoals pijn, warmte en kou registreren en doorgeven naar het centraal zenuwstelsel.

Hoe ontstaat het?

Een droge huid ontstaat onder invloed van verschillende factoren. Water, zeep en andere reinigingsmiddelen drogen de huid uit. Maar ook factoren als wind, droge lucht en kou en medicijngebruik spelen mee. Bij de ouder wordende huid wordt bovendien de bovenste huidlaag dunner en neemt de talgproductie af. Wanneer de hoeveelheid huidvetten in de huid afneemt, wordt de huid makkelijker doorlaatbaar voor water. De juiste balans van de vochthuishouding in de huid verdwijnt en de huid droogt uit.

Hoe kan het behandeld worden?

We onderzoeken de oorzaak van uw droge huid en geven een persoonlijk huidverzorgingsadvies. Als u de adviezen in de praktijk brengt, voelt de huid weer prettig aan en ziet deze er weer gezond uit. Doordat de huid minder droog is, is hij ook minder bevattelijk voor infecties en andere invloeden van buitenaf.